вторник, 7 октомври 2014 г.

5 най-желани сватбени покани за 2014 година / Top 5 Of the Most Desired Wedding Invitations in 2014

Всяка година правя собствена класация на най-желаните сватбени покани. Но за първи път от седем години ще я запиша тук. Тя включва покани,  които имах честта да изработя за прекрасни двойки младоженци през 2014 година. Правя я приблизително по това време, защото вече имам няколко изработени поръчки за сватбен сезон 2015 и смятам периода подходящ за обобщение, след като лятото е вече зад гърба ни.Отначало плахо, но постепенно през месеците тази пеперудена картичка успя да изкачи върха на моя топ 5. Макар изгледът й да изглежда без излишна претруфеност нейните 3 съставни елемента - картон, хартия и сатен - дадоха десетки интересни варианти за комбиниране на цветовете.


сватбена покана с пеперуди

 
Второ място отредихте на 


И в плик, и в кутия, тази сватбена картичка показа радостна тенденция за търсене на елегантност и изчистени линии в сватбените покани. Тя донякъде доказва, че панделката прави поканата.

сватбена покана с червена панделка


Следвана от 

Август е един от пиковите месеци за сватба и няма как слънчогледите да не се превърнат в символ на подобно събитие, особено когато поляните навън са отрупани с им жълтите цветове. Комбинирането на естествени материали като канела и рафия в този папирус беше много подходящо за избралите сватба на открито, не само в България, но и на други слънчеви места по света.

сватбен папирус със слънчоглед


е всеобщият фаворит, който не спира да очарова значителен брой младоженци още от създаването й. Дали заради голямото разнообразие от цветове на красиво вързаните панделки или заради силното внушение от двете сърца, че именно това е изгледа на една сватбена покана, тя остава предпочитана за всякакъв тип бюджет.

лилава сватбена покана

Миналата година тя беше най-желана. Сега отново успява да влезе в импровизираната класация, но вече на пета позиция:


Пърхането на пеперудата се асоциира с любовните трепети. Заради красотата и ефирността й това е един съвсем правилно избран сватбен символ. Няма повод за чудене защо релефните завъртулки, цветните панделки и изящния пеперуден център са предизвикали възхита у стотици гости и през 2014 година. Така поне сочат отзивите от щастливите булки.

сватбена покана жълта

Надявам се да продължа традицията с подобен запис и занапред, защото наблюденията ми показват, че статистиката е наистина различна за всеки сезон. Така от бъдещето ще си припомням като от стар албум със снимки какви са били настроенията,  търсенията и тенденциите през дадена година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар