вторник, 16 декември 2014 г.

Коледни етикети за подаръци / DIY Christmas Tree Tags

Преди няколко години, по това време на годината, пред магазинчето ми за опаковане на подаръци се виеха опашки до късна вечер. От физическо изтощение нямах много сили да помисля как да обърна внимание на близките си в коледните празници. Наложи се да прикрия с нещо впечатляващо на външен вид липсата на време за избор на чудесни подаръци, които родителите ми смятам, че заслужават. Към всеки дребен подарък направих малки хартиени елхички, които хем послужиха за етикетчета, хем за закачлива украса.


Едва ли си спомняме какво сме си подарили тогава, но със сигурност обсъдихме елхичките, което ни е спечелило ценни минути заедно в сладки приказки, нещо, което все по-рядко имаме възможност да правим. И (почти) съм сигурна, че етикетчетата се пазят все още в някоя кутия за спомени. :-)


Необходими материали:

- цветна хартия с квадратни размери 4, 6, 8, 10 см;
- лепило;
- панделки;
- перфоратор;
- капси (не е задължително).

1. Стартира се с прегъвки по двата диагонала и двете хоризонтали на всички квадрати.  


 2. Сгъваме по едната хоризонтала и използваме направените вече диагоналните сгъвки, за да вдлъбнем навътре по този начин:Получават се два триъгълника един зад друг. Така се оформят всички квадрати, които сме приготвили за елхичките.

3. Страничните рамена само на предния триъгълник се сгъват към центъра така:


Отново се прилага върху всички четири детайла. Ето така трябва да изглеждат всички квадрати след последното сгъване:


4. Отделните части се залепят една към друга- аз обичам да използвам за хартия C200, но сухо или мокро лепило в тубичка според мен пак върши работа. Започва се от най-големия към най- дребния детайл. Намазва се гърба на всяка част, но само във върха, без най-малкия детайл, който ни е върха на елхата. Подпъхват се един в друг и се притискат с нещо, докато поизсъхне лепилото. В случая е залепена и всяка стърчаща част от "елховите клноки", но могат да бъдат оставени незалепени, за по-силен триизмерен ефект.
 5. За да бъде функционална  елхата ни в горния край с перфоратор  се прави дупка. Може и малка дупчица с игла за по-тънко шнурче. По желание и налични инструменти се поставя капса.


6. Промушваме панделка или шнурче и прикачваме към подаръка.


Съвсем спокойно това могат да бъдат и висулки за елха. Подборът на хартиите може да бъде друг в такава ситуация - глитерни (блестящи) или по-едноцветни.
А в комбинация с принтирана и обикновена бяла хартия съм изпращала картичка като тази:
Няма коментари:

Публикуване на коментар