неделя, 7 февруари 2016 г.

На 30! Покани за мъжки рожден ден / 30th Birthday Male Invitations


"Наближава онзи важен ден,
в който преди 30 години бил съм роден..."


 
Много спомени избледняват с времето, но някои детайли се остават трайно в паметта. И ако посрещането на моите 30 беше ознаменувано със снеговалеж през есента (случваше се за първи път откакто се помня!), то със сигурност встъпването в ново десетилетие за Валентин, предвещаваше да бъде запаметено като пиршество на приятелството и веселието. 

Всъщност Валентин и неговата съпруга са първите хора, за които свитък "Грейс" беше измислен и изработен преди няколко години. Затова втората поръчка изключваше вариант за подобен изглед на поканите, като се търсеше по-класическо мъжко внушение в цветовете. И тъй като това не е просто рожден ден, а кръгъл, 30-ти рожден ден, беше необходим подобен акцент, който намери място в композицията по следния начин:
Обикновено поръчителите имат свои идеи за текстове, но този път вдъхновението ги беше изоставило. Така се озовах с компютър в скута, в дома на родителите си, хем планирайки тържеството за рождения ден на майка ми на следващия ден, хем редяща неуспешно рими с часове. И се случи! Изведнъж дали от умора, дали от словесно пренасищане, за минути текстът беше готов. Валентин имаше покани! И одобри веднага предложеното съдържание. Преводът/ интерпретацията на италиански обаче оставих за него.Честит рожден ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар